suivi

Hiihtohyppy kuvake Nykanen kuollut 55

Hiihtohyppy kuvake Nykanen kuollut 55



Link to watch >>


Link to watch >>


HELSINKI (AP) - Matti Nykanen, neljän kerran olympialaisten hyppymestari, jonka henkilökohtainen elämä on vaikuttanut alkoholiongelmiin, on kuollut. Hän oli 55-vuotias.

Nykanen, joka voitti myös seitsemän maailmanmestaruuden kultamitalia, kuoli sunnuntaina, kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) sanoi.

Kuoleman syytä ei tiedetty välittömästi.

Nykanenista tuli Suomen urheilukuvake. Hän oli 18-vuotias, kun hän voitti ensimmäisen kilpailunsa kerrostetussa Four Hills -turnauksessa, mutta poikamainen ulkonäkö näytti vielä nuoremmalta.

Hän voitti kultamitalin vuoden 1984 Sarajevon olympialaisten suurella kukkulalla ja vei kaikki kolme kultamitalia neljä vuotta myöhemmin Calgaryssä voittaen normaalin kukkulan ja suuren kukkulan sekä joukkokilpailut.

”Hän on legenda hänen urastaan”, kansainvälinen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sanoi maanantaina antamassaan lausunnossa. "Ajatuksemme ovat hänen perheensä ja hänen ystäviensä kanssa."

Nykanen jäi eläkkeelle vuonna 1991 voitettuaan sitten ennätyksellisen 46 yksittäisen MM-tapahtuman.

"Nykanen on ollut yksi suurista suurlähettiläistämme hiihdon urheilussa yleensä, kun kaikki mitalit ja kupit hän voitti", FIS presidentti Gian Franco Kasper sanoi Alppihiihdon maailmanmestaruuskisoissa Areissa Ruotsissa.

Nykanenin menestys suksilla oli tasapainossa henkilökohtaisessa elämässä.

Hänet tuomittiin kahdesti vankilaan väkivaltaisesta käyttäytymisestä, mukaan lukien vuonna 2004 tapahtunut pistävä tapaus ja vaimon paheneminen pahoinpitelyyn vuonna 2009.

Hän aloitti myös uransa laulajana eläkkeelle siirtymisen jälkeen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

cours de Mathématiques

 En analysant attentivement un cours de mathématique (ou un livre) on constate que son contenu se développe en passant par les trois étapes ...